om fotografen

_AHK4538 v2.jpg

Jeg er en fotograf fra Spydeberg, snart en del av Indre Østfold kommune og bare 35 minutter fra hovedstaden Oslo.

Jeg er både født, oppvokst og bort fortsatt i den lille rallybygda et steinkast unna hovedstaden. Under oppveksten var nok Spydeberg mest kjent for brødrene Solberg og rally. I dag er Spydeberg litt mer enn bare det, og godt er det. Verden blir mindre, og flere har sett at Oslo er ikke en by for et familieliv, og folk leter etter et mer familievennlig nabolag. De kommer selvfølgelig til Spydeberg. Nå er det ikke Spydeberg dette skal handle om, men greit å kunne fortelle litt om hvorfor man blir, når alle ungdommer har et ønske om å reise vekk.

Jeg skulle ikke alltid bli fotograf. Som liten skulle jeg bli alt, og jeg mener alt. Lege, kokk, regnskapsfører og hvem vet egentlig alt jeg gjennom tiden har sagt jeg skulle bli. Interessen for fotografering, bilder, lys og redigering startet med at jeg til konfirmasjon fikk jeg mitt første speilreflekskamera, som mange andre på mitt kull gjorde. Det var en populær gave den gangen, og jeg tok bilder hele tiden, og så videoer om hvordan man kunne gjøre alt mulig i både Photoshop og andre bilderedigeringsprogrammer.

Tiden kom etterhvert for å søke en utdannelse, og jeg søkte på på studiespesialiserende linje, og vise egentlig ikke hva jeg skulle jobbe med, og tenkte som mange andre at da tar vi det. 

Jeg angret meg ganske umiddelbart, og fikk endret til medier og kommunikasjon, og fikk skoleplass der. Der lærte vi video, lyd, grafisk design, journalisme og sikkert mer som jeg ikke husker den dag i dag. Det som interesserte meg var jo foto, og kunne være i studio på skolen. Her møtte jeg en lærer som hjalp med å finne ut hva jeg ville bli, og jeg ville bli en fotograf.  

I 2015 startet jeg som fotograf-lærling, og gikk 2 år som lærling. Under læretiden var det mange opp og nedturer, men man lærte ganske mye. Man lært hva man ikke skulle gjøre, og litt hva man burde gjøre. Juni 2017 gikk jeg opp til svenneprøve, og bestod med høyeste karakter.  

18 år gammel etablerte jeg mitt eget firma, kun for småjobber ved siden av en ellers dårlig betalt lærling jobb. I 2018 hadde dette utviklet seg slik at jeg kunne åpne mitt eget fotostudio i Spydeberg. Jeg hadde en drøm om hva jeg ville ha, og gjorde det. I dag har jeg et av Østfolds største foto-lokaler, og kundebasen vokser stabilt fra måned til måned.

Bedrifter jeg har jobbet med: